Timp liber

Wattpad

Am descoperit Wattpad când eram prin clasa a 5-a. Atunci era la modă să îți faci pagină pe facebook, unde să postezi tot felul de chestii luate de pe internet, dar și să ai un album unde să îți încarci povestea. Îmi plăceau tare mult paginile care aveau povești și căutam tot mai multe de genul ăsta pentru că unele povești chiar erau bune. Altele…mai puțin bune.

            Pe atunci aveam o pagină prefertă care posta lucruri despre japonia, iar tipa de acolo scria o poveste pe care o adoram din tot sufletul. Apoi a încetat să o mai posteze pe pagina de Facebook și a anunțat că s-a mutat pe Wattpad. Pe atunci nu știam ce e aia și mi se părea foarte greu de utilizat (deși, evident, nu era).

            Îmi mintesc că îmi doream tare mult să îmi postez și eu poveștile undeva în afară de pagina mea de Facebook (după cum am spus, era la modă atunci să ai pagină de Facebook) așa că m-am adaptat cum am putut la acest Wattpad.

            L-am folosit timp de mulți ani, iar pe atunci, când încă era la început, mi se părea cel mai tare lucru posibil. Un loc unde oricine putea să își posteze povestea, iar alții să o citească. De-a lungul anilor l-am privit transformându-se de n ori. Am întâlnit la început oameni minunați, care chiar se străduiau în ceea ce făceau, oameni sinceri care știau să accepte și punctul de vedere al altcuiva. Cu imaginea asta plecasem eu de pe wattpad.

            Urma perioada aceea a evaluării naționale, iar eu nu mai aveam timp de altceva în afară de meditații și de școală așa că evident am abandonat Wattpad și m-am concentrat pe ce trebuia să fac. Cum nu am mai scris de atâta timp, îmi venea greu să mă apuc iar chiar dacă examenele trecuseră de mult și eram la liceu. Dar cumva am reușit să o fac.

            Am fost extrem de dezamăgită când am revenit pe Wattpat și am văzut că aproape întreaga comunitate se schimbase. Poveștile pe care le citesem mai de mult nu mai existau, anumiți utilizatori cu care vorbeam și cu care făceam schimb de opinii își închiseseră conturile. Site-ul era dominat de fan fiction de slabă calitate și de fetițe care aveau impresia că pot scrie (la fel cum se făcea pe paginile de pe Facebook).

            Am încercat din nou să mp adaptez la Wattpad-ul de atunci, dar fără succes. Nimeni nu mai accepta un sfat sau opinia ta, toți erau la modul „nu îți place, nu citești”. Întotdeauna am vrut să îi sprijin pe cei mai puțin norocoși așa că am căutat povești cu un număr mic de vizualizări în speranța că voi da peste un diamant așa cum se întâmplase de foarte multe în perioada în care colidam eu pe Wattpad.

            De-a lungul timpului în care am lipsit primisesem niște comentarii urâte la singura poveste pe care o aveam postată. Ce-i drept, nu era cea mai bună din lume pentru că era scrisă când aveam mai puțin de 14 ani, deci era normal să nu fie ceva grozav. Mai ales că pe atunci erau la modă poveștile cu vampiri, vârcolaci și chestii de genul. Dar nici nu se incadra în ce spuneau comentariile.            

Îmi părea atât de rău că Wattpad s-a transformat din micul meu paradis în această „chestie” unde toți urmăreau atenție, vizulizări, inimioare și nimeni nu mai știa să fie prietenos cu nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.