Anime,  Japonia

Yakusoku no Neverland (The promised Neverland)

Yakusoku no Neverland”, sau, cum e titlul în engleză, „The primes Neverland”, este un anime care are ca personaje principale niște copii orfani. Aceștia trăiesc fericiți într-un orfelinat, Grace Field House, înconjurat de pădure și o poartă cu gratii. Aceștia trebuie să facă niște teste zilnice, iar în rest pot să își petreacă timpul după cum doresc, o singură regulă fiind impusă de către „mama” lor, Isabella: să nu se aventureze prea departe de orfelinat.

            O dată la căteva luni un copil este adoptat și trimis să trăiască alături de noua lui femilie, iar după aceea nu se mai știe nimic de el. Copiii din orfelinat se întreabă mereu de ce nu primesc niciodată vești de la cei adoptați deși își promit mereu că vor scrie.

            Într-o seară, doi dintre cei mai mari copii află adevărul îngrozitor din spatele orfelinatului și a „mamei” lor, Isabella.

            Acesta este un rezumat pe scurt al anime-ului „Yakuso no Neverland”. Mai multe detalii legate de numărul de episoade, gen, durată etc puteți găsi pe „MyAnimeList”.

            Acest anime mi-a fost recomandat de către un prieten și vă spun sincer că mi-a plăcut foarte mult. În general nu mă prea încânta ideea de a avea ca personaje centrale niște copii deoarece aceștia sunt neexperimentați și pot face povestea să fie plictisitoare, dar nu e și cazul acestui anime. M-a lăsat plăcut surprinsă de ingeniozitatea copiilor, de curajul acestora și de cât de mult țin unii la alții. Norman, Ray și Emma sunt câteva dintre personajele care vă vor surprinde în acest anime.

            Lumea în care aceștia trăiesc este un foartă dură pentru niște copii, dar în același timp este foarte bine gândidă. Când am aflat adevărul despre ea m-am întrinstat gândindu-mă în ce lume crudă trăiesc copiii, dar m-am și bucurat foarte tare pentru că era ceva scos din tiparul, ceva autentic și creativ. Dar aceste detalii sunt în manga și nu anime (incă, pentru că în 2020 va apărea sezonul doi).            

Sper că am reușit să vă conving să vă uitați la „Yakusoku no Neverland”, iar dacă v-a plăcut vă rog să-mi spuneți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.