Cărți

Banda celor șase ciori – Leigh Bardugo

        La recomandarea unui prieten am început să citesc „Banda celor șase ciori”. Doar din titlu nu mi-am putut da seama de prea multe, dar deja eram interesată de ce poate curpinde paginile acestei cărți. Descrierea de pe spatele cărții o să facă pe oricine să cumpere această carte și să n-o mai lase din mână.

            Personajul principal, Kaz Brekker, împreună cu banda sa alcătuită din oameni de tot felul pornesc într-o misiune imposibilă, dar care îi poate face cei mai bogați oameni din Ketterdam. Dar pentru a duce misiunea la bun sfârșit trebuie să treacă printr-o mulțime de întâmplări și să încerce să nu se omoare între ei.

            Fiecare personaj are un trecut și un motiv pentru care a sfârșit în Ketterdam, un oraș al comerțului internațional și în care poți găsi absolut orice. Dintre toți, cred că trecutul lui Kaz este cel mai trist și m-a afectat cel mai tare. Personajul este uimitor prin modul în care reușește să supraviețuiască într-un oraș atât de dur. Dar toate lucrurile rele care i s-au întâmplat au fost necesare pentru a-l face puternic și pentru a nu-i lăsa pe alții să profite de el.

sursa: libris

            Ce îmi place foarte mult la această carte este că oricât de priceput și de puternic ar fi Kaz Brekker, tot există situații în care poate să fie surprins, uneori (ce ii drept de puține ori) chiar depășit. Personajul nu este invincibil, iar asta apreciez cel mai mult la un roman de bună calitate: balanța în care se află acesta. Îmi place că pricat de deștept ar fi, tot mai există câteva lucruri care îl pot depăși sau care să-l surprindă.

            Relații dintre personaje sunt construite în moduri cât mai creative, unii au trecut un trecut împreună, alții încep să-și formeze un prezent împreună, dar cel mai important e că mereu rămân uniți și aleg să aibe încredere unii în alții în ciuda provenienței lor sau a trecutului pe care îl împărtășesc.            

„Banda celor șase ciori” are și un volum doi, dar acesta va fi subiectul unei alte postări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.