Timp liber

Animale de companie

Animalele joacă un rol destul de important în viața noastră. Acestea sunt pretutindeni fie că ne dorim sau nu. Dar faptul că uneori acestea sunt prezente atunci când nu ne dorim nu ar trebui să ne influențeze sentimentele față de ele pentru că, până la urmă, animalele fac parte din viața noastră. De aceea cred că toată lumea ar trebui să aibe un animal de companie.

Ce ne pot învăța animalele?

Oamenii care au deja un animal de companie învață să fie mai responsabili. Cred că fiecare copil ar trebui obișnuit de mic să aibe grijă de un animăluț fie el un peștișor, un papagal sau un cățel. Asta îl va învăța de mic să fie responsabil și să prețuiască mai mult lucrurile. Dar și pentru adulți cred că ar fi o lecție bună deoarece animalele de companie de regulă trăiesc mai puțin decât noi iar așa am putea să învățăm să prețuim viața mai mult.

fetita cu o capra si un iedut

Cu ce ne pot ajuta animalele de companie?

Dacă ești student și trăiești departe de casă, singur într-un apartament dintr-un oraș cu care nu ești așa de familiarizat unt sigură cu un animal, precum un câine sau o pisică, te-ar putea să treci mult mai ușor peste acomodare și în același timp ar fi și compania de care duceai lipsă.

Dacă ești o persoană mai înaintată în vârstă sunt sigură că un cățeluș plin de energie te-ar putea ajuta să îți amintești de copiii tău sau de nepoții care acum au crescut mari. De asemenea, s-ar asigura că viața ta nu devine una sedentară.

bunici si nepoti la plimbare cu cainele

Iubirea față de animale nu se discută

Suntem liberi să alegem orice animal de companie ne dorim. Fie el unul comun precum un câine, o pisică sau un papagal sau unul mai exotic și mai puțin comun cum ar fi o șopârlă, un porc spinos sau un șarpe. Iubirea pentru animale nu se discută și din asta ar trebui să învățăm să acceptam diversitatea. Încă o lecție pe care animalele ne-o arată. Eu personal am un cățel care îmi este alături de câțiva ani. M-a ajutat mereu să trec peste momentele grele din viața mea și m-a învățat să iubesc mai mult, nu doar pe el sau pe mine, ci în general.

Voi ce animal de companie aveți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.