Facultate

Învățatul constant

Din titlu deja pare că acest articol nu o să te inveselească prea mult, dar crede-mă, merită să-l citești. Pentru că vreau să te ajut cu câteva sfaturi care sigur îți vor fi de folos în viața de studenție sau, dacă ești la liceu, în viața ta de licean. Eu le-am pus în practică și am văzut încet-încet îmbunătățiri.

Citește cursurile alea

Știu că unele materii sunt super plictisitoare și că probabil nu înțelegi absolut nimic din ele, dar trebuie să parcurgi materia pentru a putea scrie bine la examen. Așa că citește cursurile acelea lungi pe care profesorul sau prefosoara ți le dau. O mică parte din informație tot vă rămâne cu tine și îți va fi puțin mai ușor să înveți pentru sesiune. Iar dacă ești perseverent și le citești nu doar o dată până la sesiune atunci o să fi și mai bine! Ai să vezi că ceva tot vei înțelege.

Împarte materia în capitole și sub capitole

Volumul de infomație pe care trebuie să-l asimilăm până la examen este uriaș. Așa că cel mai bine este să îți împarți materia în bucațele cât mai mici sau cum consideri tu că te va ajuta să înveți mai bine. Parcurge fiecare bucațică și abia după ce ești sigur că ai înțeles treci mai departe la următoarea.

Folosește markere pentru evidențiere

O metodă bună pentru a scoate anumite informații în evidență este să le colorezi cu un marker. Așa, când vei parcuge iar capitolul pe care l-ai citit vei avea informația importantă evidențiată, iar în modul acesta o vei reține și mai ușor pentru că vei trece de mai multe ori peste ea.

Stabilește-ți targeturi cât mai realiste

Propune-ți ca în fiecare zi să parcurgi câteva pagini sau câteva capitole din materia respectivă. Dar ai grijă pentru că dacă vrei să faci prea mult de-o dată și nu reușești te vei demoraliza și poate nu vei mai avea aceeași motivație că să înveți. Așa că fa pași mici spre o reușită mare, iar în acest fel vei rămâne motivat și te vei simți și bine pentru că ai reușit să îți atingi targetul pentru ziua respectivă.

Voi cum învățați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.