Timp liber

Muzica – medicament pentru suflet

Sunt una dintre acele persoane dependente de muzică. Nu pot să călătoresc fără să ascult muzică, nu pot să merg în oraș fără muzică, nu pot să fac curat fără muzică, iar uneori nu mă pot concentra fără muzică. Muzica mă însoțește mereu oriunde aș merge. E mereu acolo cu mine și pentru mine. E ca unul dintre acei tovarăși de drum pe care îl iei în orice aventură ai merge pentru că te simți mereu bine în prezența lui. Așa e și cu muzica.

Ascult tot felul de genuri muzicale. Rock, pop, hip-hop, lo-fi, muzică clasică etc. Pe scurt, ascult cam orice atâta timp cât îmi place. Deci nu prea contează pentru mine în ce limbă e melodia sau din ce gen face parte atâta timp cât ascultând melodia aceea mă simt bine. Contează cum ne simțim noi ascultând ceva anume și nu ce spun alții despre genul sau melodia respectivă. Și toți ar trebui să înțelgem asta pentru că nu toată lumea are aceleași gusturi cu ale noastre, iar muzica mai ales ar trebui să fie pentru fiecare în parte ca un tratement pentru suflet și minte și nu un subiect de controversă.

foaie cu note pe clapele unui pian

Muzica a fost mereu alături de mine când oamenii din jurul meu nu au fost. Am plâns, am râs, am petrecut, am dansat și am împărtășit secrete în timp ce pe fundal muzica ne urmărea atentă.

Eu personal mă simt mai bine ascultând muzică și purtând o rochie frumoasa. Mă face să mă simt mai încrezătoare și stăpână pe mine.

Aleg ce fel de muzică să ascult în funcție de starea me de spirit. Spre exemplu, dacă am treabă sau vreau să fac curat implicit o să caut ceva mai energic si vesel, ceva care să mă umple de energie și de voie bună. Dacă vreau să învâț sau să mă concentrez asupra unui lucru caut ceva mai lent și liniștitor cum e lo-fi. Iar dacă vreau să scriu și scena este una tristă atunci voi căuta o melodie care să mă inducă într-o anumită stare pentru a putea scrie mai bine, pentru a atinge cât mai profund acel sentiment pe care îl caut.

Pentru voi ce înseamnă muzica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.