Timp liber

Prietenia

Prietenia este o legătură minunată ce se formează între cel puțin două suflete care rezonează, care au o conexiune și care sunt în stare să construiască o legătură în timp. Să ai un prieten este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le-ai putea primi.

„Ce este, în fond, prietenia, dacă nu acel minunat privilegiu al sufletului în care adevărul se poate odihni?” 

Pornind de la cuvintele lui Dan Puric putem spune că prietenia trebuie să fie sinceră, în fond, un lucru deja știut de toată lumea. Prietenii ar trebui să fie sinceri între ei, să nu se teamă să-și spună unul altuia adevărul chiar dacă e neplăcut și dureros. Tocmai asta îi diferențiază de restul oamenilor din jurul nostru și anume curajul de a fi sinceri cu cei dragi lor.

Calitățile prieteniei

O prietenie adevărată ar trebui să se bazeze pe mai multe calități. Unul dintre acestea este sinceritatea menționată mai sus. Altele ar fi loialitate, susținere, iertare, acceptare și multe altele. Din punctul meu de vedere un prieten ar trebui să le aibe pe toate.

Doi prieteni ar trebui mereu să se accente unul pe celălalt. Cu bune și cu rele. Trebuie să învățăm să acceptăm și defectele cuiva nu doar calitățile. Trebuie să avem încredere în persoana pe care o numim prieten pentru că dacă ne vom îndoi mereu de persoana respectivă atunci nu o putem numi prieten. Într-o prietenie nu ar trebuie să încapă îndoiala. Atunci când ni se spune un secret avem datoria de a-l păstra pentru că prietenul nostru a avut încredere să ni-l împărtășească, iar noi în calitate de prieten de al lui nu ar trebui să-l ținem doar pentru noi.

prieteni

Știu că uneori este greu să îți faci prieteni. Ai impresia că nimeni nu îți seamănă, că toți vor ceva de la tine sau ești prea timid/timidă că să inițiezi o conversație. Dar te asigur că va merita să încerci să îți faci prieteni pentru că ei vor fi mereu alături de tine și cu ei îți vei crea cele mai frumoase și de neuitat amintiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.