Timp liber

Rețelele de socializare

Cred că și tu, ca și mine, ai un cont de Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp sau Snapchat. Și sunt sigură că nu folosești doar una dintre aceste platforme. Poate le folosești chiar pe toate. Eu sincer o fac (mai puțin Snapchat pe care nu îl mai folosesc), dar nu sunt așa de activă pe toate. După ce am folosit mai mult timp toate platformele mai sus menționate am ajuns la câteva concluzii pe care am să le împart cu voi.

E greu să ți pasul cu toate

Am ajuns să descopăr că îmi era greu să țin pasul cu tot ce se întâmpla pe fiecare rețea în parte. Îmi era greu să urmăresc fiecare poză nouă a prietenilor mei de pe Instagram, îmi era greu să fiu mereu la curent cu postările lor de pe Facebook plus a paginilor pe care le urmăream. Era foarte ușor să uit să trimit snap că să fac focuri cu prietenii mei de acolo care nu erau puțini si îmi era greu să fiu la curent cu toate noutățile de pe Twitter deși acolo urmăresc doar celebrități de care sunt interesată. Pe Whatsapp nu îmi scria așa multă lume. Vorbeam mai mult pe Messenger unde iarăși îmi era greu să țin legătura cu toată lumea.

social media

Îmi pierdeam foarte mult timp verificând rețelele

Primul lucru pe care îl făceam în fiecare dimineață era să îmi verifim mesajele de pe Messenger și Whatsapp apoi să intru pe Facebook să văd cine și ce a mai postat sau distribuit. Sau a cui zi de naștere urma. La final era Instagram. Trebuia să văd ce story-uri își mai făceau prietenii mei. Twitter era pe ultimul loc, iar acolo nu stăteam prea mult. Și să nu uităm de snap-ul zilnic pentru a nu pierde focurile cu prietenii.

E mai bine să renunți la câte ceva

Din cauză că îmi pierdeam câteva ore pe aceste rețele, care apropo nu erau singurele platforme pe care stăteam zilnic (mai era și Pinterest), am ajuns să renunț definitiv la Snapchat și am redus considerabil timpul pe care îl petrec pe restul. Mi-am setat Instagramul și Facebookul să îmi trimită notificare în momentul în care am petrecut o oră pe aplicația respectivă și atunci știu că e momentul să mă opresc din a mai pierde timp. Am reușit chiar să stau mai puțin de o oră.

facebook social media

Vă recomand și vouă să încercați să reduceți timpul pe care îl petreceți pe rețelele de socializare. Nu trebuie să fiți mereu la curent cu tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.