Timp liber

Lucruri pe care să nu le mai faci dimineața

Dimineața este un moment crucial pentru toată lumea. Felul în care alegem să ne-o petrecem ne poate influența toată ziua. Ne poate ajuta să fim productivi sau din contră să irosim timp prețios pe care nu-l vom mai putea recupera. În acest articol vreau să vă prezint câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faceți dimineața.

Trezește-te mai repede

Știu că poate pentru anumite persoane sună imposibil, dar chiar ar trebui să încerci să te trezești mai repede. Așa poți să termini lucrurile mai repede într-o perioadă în care ești mai productiv. Eu personal sunt mult mai poductivă pe timp de zi pentru că precum apune soarele se instalează o stare de oboseală chiar dacă poate în realitate nu sunt obosită, iar asta mă împiedică să fiu productivă. Așa că trezitul de dimineață mă ajută foarte mult.

ceas care indica ora

Nu amâna alarma

Cea mai mare greșeală pe care mulți o fac este să amâne alarma atunci când sună cu pretextul că vor mai dormi încă cinci minute. Dar acele cinci minute se pot transforma în zece, zece în treizeci și tot așa. Pe când decizi să te ridici din pat deja starea ta este distrusă. Să amâni alarma de dimineață deja înseamnă că ai eșuat să faci primul lucru pe ziua aceea pentru că tu cu o seară înainte ți-ai propus să te trezești la o anumită oră și nu cred că e bine să îți înceăi ziua în felul acesta.

Nu verifica rețelele de socializare

A doua greșeală pe care mulți o fac, personal și eu am făcut-o pentru mult timp, este să își verifice mesajele de dimineață. Rețelele de socializare nu ar trebui să fie prima prioritate de dimineață. Acestea mai pot aștepta. În plus, poziția în care stăm să le verificăm nu este sănătoasă pentru că dacă stăm sprijiniți într-o mână pentru mult timp și foarte des nervii din aceasta pot și afectați, iar asta duce la alte probleme. Ar trebui să aștepți măcar o jumătate de oră până să îți verifici telefonul. În timpul acesta încearcă să citești dintr-o carte sau să faci câteva exerciții care să e ajute să te trezești.

telefon cu retele sociale

Voi ce obiceiuri aveți de dimineață?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.