SuperBlog

Orice dimineață începe cu o ceașcă de cafea

Sunt 98% sigură că majoritatea oamenilor își încep dimineața cu o cană de cafea. Sau cu o ceașcă, după preferință. Eu personal asta fac. Nu îmi pot începe dimineața dacă nu beau o cană mare de cafea cu lapte. Cafeaua face parte din ritualul meu de dimineață. Îmi place să mă trezesc devreme, să fac câteva exerciții de încălzire, iar apoi să îmi prepar cafeaua. Fără acest ritual nu pot să îmi încep ziua cu bine.

Cum am început să beau cafea

Când eram mică nu îmi plăcea deloc cafeaua. Nu-mi plăcea acel gust amar și nu înțelegeam cum părinții mei pot să bea în fiecare dimineață o ceșcuță din acea băutură amară. Dar apoi, mulți ani mai târziu, mi s-a oferit o cană de cafea cu lapte acasă la o prietenă. De atunci am început să iubesc cafeaua, dar numai cu lapte. Doar așa pot să o beau.

Cum îmi place cafeaua

În mare parte, atunci când ies în oraș cu prietenii sau chiar singură îmi place să comand cafea de orice fel. Nu contează dacă este cu lapte, dacă e cappuccino, dacă are caramel sau e cu frișcă, dacă e ice coffee sau oricare alta. Nu contează felul, ci să fie cafea. Și nu aibă gust amar, bineînțeles.

Cu cine îmi împart cafeaua

Pentru un timp îmi plăcea foarte mult să îmi savurez cafeaua de dimineață singură sau uitându-mă la un videoclip pe YouTube, dând scroll pe Facebook sau pe Instagram sau vizionând un episod scurt pe Netflix. Dar de când stau în cămin am descoperit că e mult mai amuzant și mai mișto să bei cafeaua alături de cineva. În cazul meu alături de colega de cameră.

Chiar astăzi am avut o discuție despre Coreea alături de colega mea de cameră în timp ce amândouă ne savuram cafeaua. Nici nu am observat cum a trecut timpul pe lângă noi, Ne-am simțit foarte bine, ba chiar am râs și am reușit cumva să ne cunoaștem mai bine. Simt că acea cană de cafea băută împreună ne-a apropiat mai mult.

Ocazional îmi vizitez una dintre fostele colege de facultate care acum s-a mutat singură în chirie. Deoarece stă singură, din când în când simte nevoia ca dimineață să bea cafeaua împreună cu cineva așa că mă duc la ea să îi țin de urât. Zilele trecute am mers din nou la ea pentru o cafea, dar cum nu ne mai vazusem de la finalul sesiunii nu știam că și-a achiziționat un espressor nou.

Cel mai bun aparat de cafea

Am întrebat-o de unde l-a luat pentru că îmi doream și eu foarte mult unul pentru acasă. Espressorul meu este unul vechi care nu știe să facă prea multe. Mi-a spus că l-a luat de pe magazinul online magNET.ro. M-am uitat puțin la aparatul ei și am văzut că este un espressor automat Philips dotat cu sistem de lapte LatteGo, râșniță ceramică (un detaliu foarte important atunci cand ne alegem espressorul!) și care poate să ajusteze concentraţia şi aroma băuturii.  

După ce mi-a făcut mai multe cafele la acest espressor pur și simplu m-am îndrăgostit de el așa că mi-am comandat și eu unul pentru acasă și am rămas plăcut surprinsă. Tatăl meu nu s-a obișnuit niciodată cu tehnologia așa că în continuare își făcea cafeaua la ibric, chiar dacă noi aveam deja un espressor acasă. Nu prea se descurca cu el, dar de când l-am comandat pe cel de la Philips nu își mai face cafeaua în alt fel decât la el. Si el ca și mine s-a îndrăgostit de acest aparat, iar în rarele momente când mă duc acasă ne petrecem amândoi diminețile savurând o ceașcă de cafea aromată și stând la povești.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.