Timp liber

6 metode pentu a-ți îmbunătăți somnul

Nu știu de voi, dar eu o perioadă îndelungată am avut probleme cu somnul. Seara nu puteam să adorm, dimineața nu mă puteam trezi. În timpul nopții aveam coșmaruri destul de des, mă trezeam de foarte multe ori și mă învârteam în pat. Așa că am început să caut metode pentru a dormi mai bine, dar și pentru a crește calitatea somnului deoarece și acest aspect este important. Și toți știm că somnul ne afectează și ne influențeaza performanța de peste zi. Așa că astăzi vreau să împărtășesc cu voi câteva metode pentru a vă îmbunătăți somnul.

Reduceți expunerea la lumină albastră înainte de somn

Electronicele precum calculatoarele si telefoanele emit lumnă albastră din abundență, iar aceasta vă afectează somnul. Încercați să vă puneți telefonul pe mod citire, iar dacă nu aveți așa ceva descărcați o aplicație care să reducă cantitatea de lumină albastră la care vă expuneți ochii. Asemenea aplicații există și pentru calculator. De asemenea, puteți purta ochelari speciali care vă protejează de lumina albastră.

Nu consumați cofeină seara

Esti indicat să nu consumați cafeină cu 6 ore înainte de a merge la culcare. Cafeaua vă aduce foarte multe beneficii dacă este consumata dimineața sau în timpul zilei, dar nu după ora 4 deoarece dacă aveți probleme cu somnul sau sunteți mai sensibili vă poate face mai mult rău.

Eliminați somnul din timpul zilei

Știu că multe persoane se simt obosite în jurul amiezii, dar este mai bine să îndurați puțină somnolență decât să vă deteriorați și mai tare somnul. Dormitul în timpul zilei poate să vă dea peste cap ceasul intern și o să adormiți mai greu seara. În fapt, multe persoane sunt mai obosite după ce au dormit în timpul zilei. Încercați să dormiți acele 8 ore noaptea.

Dormiți într-un mediu cât mai potrivit

Mediul în care dormim este foarte important. De aceea, încercați să reduceți zgomotele externe dacă se poate. Țineți camera cât mai întunecată atunci când vă puneți la somn și eliminați cât mai mult din lumina provenită de la electronice precum este laptopul, televizorul sau wifi-ul. Păstrați-vă dormitul cât mai curat, iar temperatura din cameră să nu fie nici prea joasă, dar nici prea ridicată deoarece și acest factor vă afectează somnul.

Faceți un duș sau o baie înainte de somn

Un duș înainte de somn este o metodă excelentă pentru a crește calitatea somnului. Acesta vă ajută să vă relaxați și să adormiți mai repede. Dacă nu doriți sp faceți un duș seara târziu atunci este suficient să vă puneți picioarele în apă fierbinte.

Sper ca aceste sfaturi să vă fie de folos și să puteți dormi mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.