Timp liber

Cum să trecem mai ușor peste carantină

De curând mi-a scris o prietenă pe Facebook spunându-mi că nu se simte prea bine în această perioadă. În fond, cine se simte bine în carantină? Cred că nimănui nu îi este ușor, dar trebuie să ne uităm la părțile pozitive, fie ele puține. Am vorbit ceva vreme și în final am reușit să o fac să se simtă mai bine. M-am gândit că mai multe persoane sunt în situația asta așa că vreau să vă spun și vouă ce i-am spus ei.

Încearcă să gândești pozitiv

Chiar dacă nu ești genul de persoană care gândește mereu pozitiv, chiar dacă te panichezi ușor și mintea îți fugi în direcția nepotrivă ÎNCEARCĂ. Încearcă din nou și din nou și din nou până îți va intra în obicei să gândești pozitiv. Vezi partea plină a paharului, găsește soluții la problemele pe care le poți rezolva. Întrebă-te “Depinde de mine?”, iar dacă răspunsul este nu atunci nu ai de ce să te stresezi cu situația sau lucrul respectiv.

Ai răbdare cu tine

E cel mai bun sfat pe care ți-l pot oferi. Dacă nu te simți prea bine, ai sentimente sau gânduri negative și nu reușești să treci repede peste ele nu te înfuria pe tine. Încearcă să ai răbdare și să nu te grăbești. Starea rescpectivă este una trecătoare. Poate nu îți va trece în câteva ore, dar după o zi sau două sigur vei fi mai bine. Între timp încearcă să își ocupi mintea cu altceva cum ar fi vizionarea unui film. Chiar dacă asta nu te va ajuta foarte mult, măcar pentru puțin timp vei fi ocupat.

Lucrurile mărunte sunt și ele productive

Știu că atunci când nu te simți prea bine nu ești nici productiv. Nici eu nu sunt. În fond, nu pot să fac nimic când am stări negative. Nu pot să scriu, să mă ocup de lucrurile pentru facultate sau de treburile prin casă. Dar chiar și așa, încerc să fac lucruri mici, care se rezolvă repede și care pot fi încadrate tot la productivitate. Fie că ți-au făcut patul, ai aranjat lucrurile pe birou sau ți-ai pus hainele în dulap tot este mai bine decât nimic, Iar partea cea mai bună este că te vei simți bine că ai făcut ceva în ciuda faptului a cum te simți. Iar asta poate te va ajuta să treci mai ușor peste.

Este normal să te simți așa

Este o periodă grea pentru toți deci nu ești singura persoană care are gânduri negative. Este normal cu toate lucrurile care se întâmplă în jurul nostru. Așa că să nu crezi nici măcar pentru o secundă că ceva nu este în regulă cu tine. Suntem oameni și adesea suferim și nu știm exact de ce. Chiar și aceste stări fac parte din viața noastră, dar trebuie să învățăm să le controlăm. Așa că ai grijă de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.