Timp liber

5 lucruri pe care să le faci în carantină

Știu că această perioadă este grea pentru majoritatea dintre noi. Mulți și-au pierdut job-ul, alții poate o rudă sau un prieten, planurile pentru anul 2020 vi s-au dat peste cap, dar cu toate acestea nu trebuie să ne pierdem speranța că vor veni vremuri mai bune. Carantina poate fi grea pentru toți așa că mai jos vă propun câteva lucruri pe care să încercați să le faceți în perioada aceasta.

Reia legătura cu prietenii vechi

Dacă nu ai mai vorbit de mult cu prietenii atunci acum e momentul să o faci. Reia legătura cu prietenii vechi care și-au fost dragi. Vezi ce mai fac, cum se simt și cum se descurcă în perioada asta. Împărtășește cu ei ultimele evenimente din viața ta și încearcă să recreezi acea conexiune pe care ați avut-o cândva. Dar să nu pierzi legătura nici cu prietenii tăi actuali.

Vezi ce mai fac rudele

Eu personal nu am o relație prea bună cu rudele mele, dar mi-aș dori să fac parte din una din acele familii mari, care mereu se vizitează cu orice ocazie și care țin petreceri cu grătar în grădină. Așa că dacă tu faci parte dintr-o astfel de familia profită la maxim și sună-ți rudele în perioada asta. Fi alături de ei, spune-le cât de mult îți lipsesc și că abia aștepți să vă reuniți.

Ocupă-te de gospodărie

Dacă niciodată nu ai găsit timp pentru treburile de pe lângă casă acum e timpul să te apuci de ele. Vopsitul gardului, tăiatul lemnelor, munca în grădină, reparațiile și renovările te așteaptă. Acum chiar că nu mai nicio scuză pentru a nu face și aceste treburi. Dacă familia ta este numeroasă cu atât mai bine pentru că ai ajutor, iar treaba va merge strună.

Hobby-uri și pasiuni

Dacă munca te-a împedicat până acum să pictezi sau să scrii, carantina îți oferă momentul oportun să te reapuci de ceea ce îți place să faci. Așează-te confortabil și apucă-te se scrie scenariul acela de îți vine în minte de atâta timp. Așează-ți pânza lângă geam și apucă-te de pictat. Eventual caută-ți inspirația în peisajul de afară. Sau dacă obișnuiai să cânți la chitara de ce nu îți încânți vecinii cu noua melodie pe care ai învățat-o?

Timp pentru a învăța lucruri noi

Perioada aceasta este și o oportunitate pentru a descoperi lucruri noi despre noi înșine. Fie că vrei să înveți ceva nou precum programarea sau editarea video sau fi că vrei să te apuci de ceva ce ai lăsat baltă mai de mult să știi că niciodată nu este prea târziu! Acum ai timp să faci toate lucrurile de care nu aveai timp înainte. Așa că profită la maxim! Apucă-te de exercițiile acelea pe care îți tot promiți că le vei face, încearcă să trăiești mai sănătos după cum îți dorești de atâta vreme. Orice ai face, fă acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.