prieteni
Timp liber

Prieteni băgăcioși

Nu știu dacă și voi aveți asemenea prieteni, dar unii dintre prietenii ei pot fi tare băgăcioși. Am identificat două tipuri de prieteni băgăcioși:

  1. Cel care vrea să știe tot ce se întâmplă din curiozitate
  2. Cel care vrea mereu să te ajute când ai o problemă chiar dacă tu nu ai nevoie sau nu ai cerut ajutorul lui.

O să încerc să explic și să dau un exemplu la fiecare ca să mă înțelegeți mai bine.

Primul tip de prieten e cel care vrea să știe mereu ce se întâmplă în grup, să fie mereu la curent cu tot și uneori să fie și primul care află noutățile dacă se poate direct de la sursă. Vrea să știe totul nu pentru ca mai apoi să te șantajeze în vreun fel sau să spună tuturor ce a aflat. Pur și simplu curiozitatea îl împinge de la spate sau acel sentiment în momentul în care va spune, dacă va avea ocazia, „ah, eu știam deja” sau „știam de mult”. Acești tipi de prieteni nu sunt oameni răi, ci doar prea curioși, iar uneori pot deveni enervanți.

Al doilea tip de prieteni sunt cei care pe mine personal mă enervează. Sunt aceia care mereu vor să te ajute și să fie acolo pentru tine chiar dacă tu nu îți dorești asta. Sa presupunem că ai o problemă despre care nu vrei să discuți cu tot cercul tău de prieteni sau poate vrei doar cu unul. Și apare prietenul acesta super băgăcios, cu intenții bune evident, dar care insistă să te ajute chiar dacă tu nu vrei. Iar în momentul în care îi spui nu ele tot insistă să o facă și cu cedezi și îi spui.

Voi ce fel de prieteni băgăcioși aveți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.