Timp liber

Povești din tren, partea 1

După cum am mai spus și într-un în articol precedent, eu călătoresc foarte mult cu trenul deoarece pentru mine este un mijloc de transport foarte convențional, iar din cauză că mi se face foarte rău pe autobuz sau în mașină aceasta este singura mea variantă de a mă deplasa dintr-o parte în alta a țării. Călătorind mult cu trenul am avut oportunitatea de a cunoaște și de a vedea o groază de oameni și de caractere diferite. Astăzi vreau să vă povestesc despre acest nene pe care l-am întâlnit în tren în drum spre București.

Stăteam liniștită la locul meu și de odată din spate, vreo patru, cinci scaune în spatele meu, se aude muzica dată la maxim și aceasta nu s-a oprit nici după două minute, nici după trei minute, dar nici după zece minute. Continua să meargă constant așa că m-am ridicat puțin ca să văd de unde vine. Venea de la locul acestui nene. Nu îmi mai amintesc exact ce fel de muzică era, dar pot spune că nu erau manele, dar ceva din memorie spune că era ceva apropiat de muzica clasiscă. Pierzându-și răbdarea un alt călător s-a adus la acel domn în vârstă și i-a spus să dea muzica mai încet, să o oprească sau măcar să își pună o pereche de căști pentru că deranjează pe toată lumea din vagon.

Și de aici în colo a pornit o întreagă discuție între acel călător și domnul respectiv care nu voia să oprească muzica deoarece el poate să asculte muzică cât de tare vrea în tren pentru că este permis. Discuția dintre cei doi a durat ceva iar la un moment dat acel nene a cedat și a oprit muzica deși se vedea clar că era foarte supărat și revoltat deoarece cineva a avut tupeul să îi spună să își oprească muzica. Personal sunt alături de cetățeanul care se luase de acest domn deoarece nu este ok să asculți muzica dată la maxim în tren pentru că nu știi pe cine poți deranja, iar pe un drum atât de lung până la București oamenii mai vor să și ațipească puțin în tren sau să admire peisajul în liniște, iar dacă cineva ascultă muzica la maxim lângă tine nu te poți bucura aproape deloc de călătorie.

Voi ce părere aveți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.