Timp liber

Fă curat pentru a scăpa de stres

Sunt curioasă voi ce metode de destresare folosiți. Eu de curând am descoperit că pentru a mă relaxa pot să fac curățenie.

Înainte să ajung la facultate nu îmi plăcea deloc să fac curat. Uram să șterg praful sau să spăl vasele, dar acum găsesc aceste activități nu neapărat plăcute, dar relaxante. Bineînțeles nu le fac întotdeauna de plăcere uneori mai spăl vasele și pentru că este nevoie, dar atunci când mă găsesc întru-un moment foarte stresant mă pun să fac puțină ordine în cameră, în dulap sau în birou și în câteva minute reușesc să mă calmez, iar în același timp să am și camera curată. În perioada licenței când aveam foarte mult de scris la ea și eram o mereu stresată curățenia era unul din lucrurile care mă ajuta să mă calmez și în același timp să rămân și productivă. Îmi place foarte mult să îmi păstrez camera în ordine și biroul și rafturile lipsite de praf iar chiuvetă arată întotdeauna mai bine fără vase murdare în ea. Făcând curățenie regulat am dezvoltat acest obicei de a ține totul în ordine și de a nu lăsa lucrurile să devină haotice prea mult timp. Acest lucru mă ajută în a fi o persoană mai ordonată și mai organizată.

Vă recomand și vouă ca atunci când vă găsiți într-un moment stresant să vă luați 10-15 minute pentru a șterge praful de pe birou sau pentru a vă organiza un sertar. Credeți-mă că o să vă ajute atât la productivitate cât și la destresare, iar în același timp nu o să vă simțiți vinovați că nu ați făcut nimic și că ați lenevit în pat. O zi frumoasă la toată lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.