Timp liber

Ce îmi gătesc la cămin

Salut, dragi cititori! Sper că aveți un weekend minunat. Astăzi vreau să vă dau câteva idei despre ce puteți face de mâncare, rapid și ușor dacă locuiți într-un cămin studențesc. Dar de asemenea puteți folosi aceste idei pentru a găti ceva acasă. Daca nu prea aveti timp pentru mancaruri ce dureaza mult sa le preparati atunci aceste idei sunt pentru voi!

Paste

Una dintre mancarurile mele preferate sunt pastele. Ce imi place cel mai mult la paste este ca le pot gati in functie de ce am prin frigider. Pot pune aproape orice in ele si se gatesc rapid. Pentru sos eu folosesc plic de sos praf care se dizolva in apa si apoi se pune in tigaie la fiert cateva minute, peste ciuperci, sunca sau salam.

Cartofi la cuptor

Un alt preparat pe care imi place sa-l fac destul de des sunt cartofii la cuptor. Usor de gatit, lasati cartofii sa fiarba cateva minute pe foc, taiati deja in forma pe care vi-o doriti. Apoi ii bagati la cuptor 10-15 minute pentru se formeaza o coaja rumenita si sunt gata de servit. De asemenea, puteti sa ii mancati simpli sau cu snitele de soia, piept de pui sau orice alt fel de carne doriti voi.

Piure de cartofi cu piept de pui

Acest preparat este un clasic si foarte usor de facut. Eu de regula imi cumpar o caserola de piept de pui pe care o bag la congelator si cand am nevoie sa-mi gatesc imi scot o bucata sau doua. Piureul se face foarte repede, iar pentru pieptul de pui nu trebuie sa va chinuiti prea tare. Doar condimentati-l exact asa cum va place si lasati-l la prajit in tigaie pana ajunge la culoarea dorita.

Daca mai aveti si alte idei de preparate usoare pentru camin va rog sa mi le lasati jos in comentarii. Un weekend frumos in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.