Stiri

Camerele de bord folosite de zeci de mii de șoferi au devenit inutile: Polițiștii nu pot da amenzi în baza înregistrărilor din trafic

Camerele de bord folosite de zeci de mii de șoferi pentru a avea o dovadă în cazul în care pățesc ceva rău în trafic sunt inutile. Parlamentul a respins definitiv legea care ar fi permis polițiștilor să dea amenzi în baza filmărilor făcute în trafic. Asta face ca și schimbările Codului Rutier, care pedepsește în premieră comportamentul agresiv, să fie aproape degeaba: dacă polițistul nu constată direct fapta, ei nu pot da amenzi.

Șoferul microbuzului care a pus în pericol mai mulți copii pe un drum din Caraș-Severin nu ar fi putut fi amendat doar în baza imaginilor care vorbesc de la sine: șoferul a fost filmat în timp ce trăgea după mașină șase sănii cu adolescenți și copii. Parlamentarii au respins definitiv proiectul de lege care dădea dreptul polițiștilor să aplice amenzi și în baza filmărilor făcute în trafic.

Din 27 februarie, polițiștii pot da amenzi pentru acest tip ce comportament agresiv în trafic. Atunci intră în vigoare Noul Cod Rutier care pedepsește șofatul inconștient. Însă dacă un agent nu a apucat să vadă fapta, filmările sunt inutile.

Citește întreaga știre: https://www.digi24.ro/stiri/camerele-de-bord-folosite-de-zeci-de-mii-de-soferi-au-devenit-inutile-politistii-nu-pot-da-amenzi-in-baza-inregistrarilor-din-trafic-1833377

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.