Timp liber

Este important să socializăm

Socializarea este poate unul dintre cele mai importante lucruri din viața noastră. Este important să socializăm deoarece avem nevoie de contact cu alte ființe umane. Avem nevoie să purtăm conversații cu alți oameni și să ne exprimăm opiniile, părerile, ideile despre anumite lucruri. Avem nevoie de socializare pentru a nu ne simți singuri și pentru a simți că facem parte dintr-un grup. Trebuie să știm că mai există și alți oameni care ne împărtășesc gândirea iar acest lucru se poate realiza doar prin socializare.

Este important să socializăm deoarece o viață singuratică nu poate fi benefică. Avem nevoie de interacțiune cu oamenii pentru a putea funcționa normal și pentru a ne putea lărgi orizontul gândirii. Dar socializarea despre care vorbesc eu nu se limitează la aplicații de tip chat sau platforme de social media. Se referă mai mult la socializarea f2f adică față-în-față cu persoane la fel ca noi.

Socializarea este buna și pentru a crea conexiuni, pentru a forma legături cu alte persoane. Niciodată nu știm când ajutorul cuiva, sub orice formă ar fi el, va fi bine venit. Chiar dacă nu vine din partea unei persoane pe care o numim prieten. Nu se știe niciodată din ce direcție poate veni binele. Prin socializare realizăm că și ceilalți oameni au slăbiciuni ca și noi, că sunt vulnerabili și că suferă. Asta este în natura umana. Dar așa realizăm că nu trebuie să fim perfecți și că nici alții nu sunt.

De asemenea creierul nostru nu poate fi concentrat pe muncă non-stop. Avem nevoie să mai ieșim afară să luăm o gură proaspătă de aer și de ce nu să mergem la o plimbare cu o persoană cu care să schimbăm câteva vorbe. Avem nevoie de alți oameni in viețile noastre la fel cum și ei au nevoie de noi. Înțeleg că poate pentru unele persoane o viață mai singuratică este preferabilă, dar să nu uităm că fiecare are nevoie să facă parte dintr-un grup. Așa că dragii mei, nu vă izolați și încercați să trăiți printre oameni!

Dacă sunteți interesați să faceți niște cumpărături vă recomand Imperio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.